Aards stamppotje met frisss

Aards stamppotje met frisss

  • 1 courgette
  • ½ zomerprei
  • 30 g fetakaas
  • 50 g gerookte amandelen
  • 75 g couscous
  • 1 theel. geraspte citroenschil
  • citroensap
  • teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout & peper

Schil de aardappelen en snij deze doormidden.
Zet ze op in koud water en breng dit aan de kook.
Zodra het water kookt, laat je ze nog 10 minuten koken.

Aards stamppotje met frisss

Was nu de snijbiet en... jawel... snij deze fijn!
De steeltjes heel fijn en de bladeren in repen en daarna de repen weer in stukjes.

Aards stamppotje met frisss

Verwijder de omhoogstaande stelen van de venkel.
Snij de venkel in kleine stukjes.
Hang je hoofd boven de venkel, sluit je ogen en ruik . . .

Aards stamppotje met frisss

Snij de appel in kleine stukjes.
Met of zonder schil maakt niet uit, doe wat jij lekker vindt.
Meng venkel, appel en de sprouten in een schaaltje.

Aards stamppotje met frisss

Roer nu de honing en balsamico azijn goed door elkaar en voeg dat toe aan deze salade.
Beetje zout & peper erover en klaar!

Aards stamppotje met frisss

Hak de cashewnoten door deze in een theedoek te verstoppen en met een hard voorwerp op de theedoek te slaan.
Gehakte cashewnoten!
Zijn je aardappelen gaar?
Mooi!
Afgieten en prakken met een vork of met een stamppotstamper.
Dan de snijbiet, melk en het sambal-ketjapmengsel toevoegen en alles door elkaar roeren.
Laat op een heel laag vuurtje en met voortdurend roeren weer even 1 minuutje opwarmen.
Proef of je nog peper en zout erbij wenst.
Kwak nu de stamppot op je bord en maak er een mooie ruige berg van.
Bestrooi met de gehakte cashewnoten.
Je slaatje kun je ernaast leggen of apart uit het schaaltje eten.

Bron: Marc van der Krogt
Gepubliceerd door: Kamilla's keuze

Terug