Aardappelschotel hete bliksem

Aardappelschotel hete bliksem

voor 2 personen

  • 1 zakje CêlaVíta Oma’s kruimige aardappels (500 g)
  • 2 appels (Goudrenetten)
  • 6 plakjes spek
  • 3 stengels bosui
  • snufje paprikapoeder
  • peper & zout

Snijd de aardappelen in blokjes (ongeveer in vieren) en kook ze ca. 10 minuten voor in ruim water.
Schil de appels en snijd deze in blokjes, snijd de bosui in ringen en snijd de plakjes spek in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Breng de gekookte aardappels op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Meng dit goed door elkaar.
Meng vervolgens de blokjes appel, ringetjes lente ui en stukjes spek door de aardappelen.
Verdeel dit mengsel over een ovenschaal en bak de schotel 15 minuten in de oven zodat de aardappeltjes mooi zacht worden.

Tip
voor een vegetarische variant laat je de spek weg, voeg dan bijvoorbeeld blokjes feta toe.

Dit recept is een samenwerking met Brendakookt.nl
Gepubliceerd door: CêlaVíta

Terug