Aardappelpizza - I

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 2 tomaten uit blik
  • 100 g gerookte tofu
  • 8 olijven
  • 150 g champignons
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • olie
  • oregano
  • 50 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas

Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
Warm de oven voor op 200 °C.
Snijd de tomaten klein.
Snijd de tofu in smalle reepjes.
Snijd de olijven in plakjes.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd de paprika in reepjes.
Snijd de gare aardappelen in plakken.
Bestrijk een grote platte ovenvaste schaal met wat olie en schik de plakken aardappelen op de bodem.
Verdeel de tomaten, de tofu, de olijven, de champignons en de paprika er over.
Strooi er wat peper en oregano op.
Verdeel de geraspte kaas er over.
Bak de pizza midden in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie
Lekker met een rauwkostsalade.

Bron: Voedingscentrum


Aardappelpizza - II

Aardappelpizza

  • 1x hoeveelheid pizzadeeg
  • ¼ fles tomatenpulp
    of een blik gepelde tomaten, fijn gemalen
  • 1 rode ui
  • 400 g aardpeer
  • paar takjes tijm
  • knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • vers geraspte Parmezaanse, Pecorino of Goudse kaas

Maak het deeg volgens de aanwijzingen via bovenstaande link.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de ui in dunne ringen.
Borstel de aardpeer schoon, was en droog.
Snijd in plakjes.
Bak de ui in wat olijfolie glazig en voeg er dan de aardpeer aan toe.
Breng op smaak met zout, peper en tijmblaadjes en knijp er de teen knoflook boven uit.
Bak de aardpeer op laag vuur mee tot gaar.
Proef even om te testen of de plakjes gaar zijn, het is moeilijk om hier een tijd bij te geven namelijk.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
Het mag echt dun zijn en aan de randen wat dikker, dan krijg je een lekker knapperige bodem.
Bestrijk het met de tomatenpulp.
Verdeel het aardpeer/ui/tijmmengsel er gelijkmatig overheen en bestrooi met vers geraspte kaas naar smaak.
Zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Receptuur en fotografie: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug