Aardappelgratin met tofu

Aardappelgratin met tofu

voor 2 personen

  • 600 g biologische aardappels (vastkokend)
  • 500 g biologische gekleurde peen
  • 2 biologische eieren
  • 1 biologische knoflookteen
  • 50 g biologische slagroom
  • 75 g biologische geraspte kaas
  • 2 stuks biologische tofu (tomaat-basilicum)
  • 2 eetl. bakolie
  • paprikapoeder naar smaak
  • zout & peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Breng water aan de kook en kook hierin de aardappels 10 minuten (aardappels schillen mag, maar hoeft niet).
Giet het water af en laat even uitdampen.
Klop het ei los met de slagroom, de helft van de kaas, paprikapoeder, zout & peper.
Pers de knoflook erbovenuit.
Snijd de aardappels in dunne plakjes en stort ze in een ovenschaal.
Giet het kaas-roommengsel erover, hussel even door elkaar en bestrooi de bovenkant met de rest van de kaas.
Plaats 20 minuten in de oven.
Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruin korstje.
Breng een pan met een laagje water aan de kook.
Schrap of schil de wortels en snijd in plakjes.
Kook de wortels 8 - 10 minuten.
Heb je er een paarse wortel tussen zitten, dan geeft deze tijdens het koken kleur af aan de andere wortels (voor een leuk resultaat kun je de paarse wortel ook apart koken in plaats van bij de andere wortels).
Verhit intussen olie in een bakpan, snijd de tofu in plakjes en bak de tofu rondom bruin.
Zet dan het vuur laag en laat nog 5 minuten bakken.
Serveer de wortels met gebakken tofu en de aardappelgratin.

Tip
Heb je nog wat Proven├žaalse kruiden? Heerlijk door de aardappelgratin!

Bron: Ekomenu

Terug