Aardappelgratin met courgette

Aardappelgratin met courgette

voor 2 personen

  • 1 zak CêlaVíta Oma’s vastkokende aardappels (500 g)
  • 2 courgettes
  • 10 zwarte olijven
  • 20 cl (soja)room
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1 teentje knoflook
  • ovenschaal van ca. 2 l inhoud, ingevet

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snij de aardappels en courgettes in plakken van ca. 1 cm dik.
Halveer de olijven.
Leg de plakken aardappel en plakken courgette dakpansgewijs in de ovenschaal.
Steek de gehalveerde olijven er tussen.
Meng de room met de helft van de kaas en pers er het teentje knoflook boven.
Breng op smaak met peper en zout.
Schenk het mengsel over de plakken aardappel en courgette.
Strooi de rest van de kaas over de ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Variatietip
In plaats van olijven kun je ook stukjes semi-zongedroogde tomaten tussen de courgette en aardappel steken.

Bron: CêlaVíta

Terug