Nieuwe aardappelen en uien in de oven

voor 2 personen

  • 500 g uien
  • 2 eetl. olie
  • 500 g aardappelen
  • 1 bosuitje
  • tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • ± 2 dl bouillon

Warm de oven voor op 175 °C.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Fruit de uienringen in de olie goudbruin.
Schil de aardappelen en schaaf of snijd ze in dunne plakken.
Maak het bosuitje schoon en snijd het ringen.
Doe de uienringen in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Schik de plakjes aardappel er op.
Strooi er de ringetjes bosui, peper en tijm over en voeg de laurier toe.
Giet de bouillon er bij.
Laat het geheel in de hete oven in ± 50 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met plakjes runderrollade.

Bron: Voedingscentrum

Terug