Aardappelen met ricotta en gegrilde groenten

aardappelen_ricotta (2K)

  • 8 middelgrote, vastkokende aardappelen , gewassen in de schil
  • 4 eetl. plantaardige olie
  • 6 eetl. ricotta
  • grof zout
  • groenten om te grillen (tomaat, paprika, aubergine . . .)
  • vijftal fijngehakte bieslookstengels
  • 3 fijngehakte lente-uitjes

Besprenkel de aardappelen goed met olie.
Strooi er grof zout over en leg ze op een stuk bakpapier.
Bak ongeveer 40 minuten op 200 °C.
Klop de ricotta met de helft van de bieslook in een kom.
Snijd een kruis bovenin de aardappelen als ze zacht zijn.
Duw ze open en bedek ze met het ricottamengsel.
Grill de groenten ondertussen op een ander stuk bakpapier of in een ovenschaal.
Garneer de aardappelen met bieslook en serveer samen met de groenten.

Tip
Wat zongedroogde tomaten maken de groentenmix... extra zonnig!

Bron: Patapas

Terug