Aardappelcurry met courgette en wortel

Aardappelcurry met courgette en wortel

voor 2 personen

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 200 g wortelen
  • 1 ui
  • Stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
  • 1 eetl. olie
  • ½ eetl. rode currypasta (pot)
  • ½ dl kokosmelk
  • citroensap

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
Kook de aardappelplakken in weinig water 5 minuten.
Was de courgette en snijd hem in plakken.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
Kook de plakken courgette en wortel in nog 5 minuten met de aardappelen mee gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Fruit de ui en de gember in de hete olie.
Bak de currypasta kort mee.
Voeg de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
Laat de aardappelen en groente uitlekken en schep ze voorzichtig door het currymengsel.
Warm het geheel goed door.
Maak het op smaak met wat citroensap.

Menusuggestie
Lekker met vegetarische balletjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug