Aardappelcurry

voor 2 personen

  • 1 stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g aardappelen
  • 1 eetl. olie
  • ½ theel. mosterdzaad
  • ½ theel. komijnzaad
  • ½ theel. geelwortel (koenjit, kurkuma)
  • 1 eetl. kokos
  • 4 dl groentebouillon
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 100 g kerstomaatjes
  • 6 takjes koriander

Schil het stukje gember en rasp het.
Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het mosterdzaad, het komijnzaad, de geelwortel, de knoflook en de gember tot het gaat geuren.
Bak de geraspte kokos kort mee.
Voeg de blokjes aardappel toe met de bouillon.
Verkruimel het chilipepertje er boven.
Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Kook de tomaatjes nog een paar minuten mee.
Was de koriander en knip het klein.
Roer van het vuur af de koriander er door.

Menusuggestie
Lekker met reepjes kalkoenfilet en bloemkoolroosjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug