Aardappelballetjes met salsa van avocado en tomaat

aardappelballetjes (1K)

  • 7 grote, bloemige aardappelen
  • 1 eierdooier
  • 75 g geraspte kazen
  • 1 rijpe avocado, ruw gehakt
  • 2 tomaten, fijngehakt
  • 1 limoen
  • 1 eetl. olijfolie
  • pikante saus (bijv. Tabasco)
  • peper
  • zout

Kook de aardappelen gaar en pureer ze.
Meng de eierdooier en de kaas onder de puree en breng op smaak met peper.
Rol kleine balletjes en laat ze afkoelen in de koelkast.
Meng de tomaten en avocado met het sap van een halve limoen.
Breng naar wens op smaak met peper, zout en pikante saus.
Doe 1 eetlepel olijfolie in de wok en bak de aardappelballetjes gedurende 4 minuten op hoog vuur tot ze knapperig zijn.
Serveer met de tomaten-avocadosalsa.

Tip

Je kan per persoon een snee ham toevoegen in de wok.
Wel even laten doorbakken.

Bron: Patapas

Terug