Aardappel-kaastaartjes

voor 2 personen

  • 25 g zachte geitenkaas
  • ½ dl halfvolle melk
  • 1 ei
  • ½ teentje knoflook
  • 6 sprieten bieslook
  • 400 g aardappelen
  • olie
  • 2 eenpersoons taartvormpjes
    of kleine ovenvaste schaaltjes van ca. 10 cm ∅

Warm de oven voor op 175 °C.
Prak de geitenkaas fijn en klop er de melk en het ei door.
Pers er de knoflook boven uit en knip de gewassen bieslook er boven in stukjes.
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Meng het kaas-eimengsel door de geraspte aardappelen en voeg wat peper toe.
Bestrijk de vormpjes met wat olie en schep het aardappelmengsel erin.
Bak de taartjes in het midden van de hete oven in ca. 35 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met rosbief en snijboontjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug