|
|
Snij het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi het met zout.
Bak dit samen met de ui en de knoflook in wat olie.
Doe hier de aardappelen, tomaten, Spaanse peper, oregano, peper en peterselie bij.
Sudder dit op een zacht vuur tot het vlees gaar is.
Voeg de maï toe en laat het geheel nog eens 15 minuten pruttelen.
Garneren met plakjes hard gekookt ei.
Bron: Giessenborch tapas recepten
|
|
Zet een grote ketel op het vuur met de olijfolie.
Zodra de olijfolie heet is doe er het in blokjes gesneden vlees in en braad het gedurende een ongeveer 10 minuten om er vervolgens de ui en knoflook beide fijngesneden erbij te doen.
Zet het vuur lager en laat het geheel met deksel erop een 10 minuten zo pruttelen.
Doe vervolgens de tomatensaus, laurier, fino, ½ glas water en een beetje nootmuskaat erbij.
Laat dit geheel zo lang op laag vuur met deksel erop als nodig is om het vlees supermals te krijgen.
Bij ons staat het soms tot wel 2 uur op het vuur om het vlees zo zacht te krijgen dat het bijna uitelkaar valt bij aanraken.
Wel opletten dat het niet aanbrand, dus soms even roeren in de ketel en indien nodig er water bij voegen.
Zodra het vlees zacht is kan men eventueel er wat zout & peper bij doen naar smaak, wij zelf vinden dit niet nodig.
Kwestie van zelf even uitproberen.