
|
|
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Vet de bakplaat van de oven goed in met olie.
Maak de preien schoon, verwijder de bovenste harde bladeren en halveer de stengels in de lengte.
Snij de stengels in stukken van circa 4 cm lengte.
Was de stengels grondig onder stromend water, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Leg de stukken prei op een ingevette bakplaat.
Schuif de bakplaat in de bovenste richel in de oven (circa 5 cm onder de hete grill) en grilleer de stukjes prei in 2 à 3 minuten goudbruin.
Maak tussentijds de marinade.
Doe de olijfolie, witte wijnazijn, zout, peper, fijn gehakt teentje knoflook en fijn geknipte peterselie in de keukenmachine of blender.
Laat de machine 1 minuut draaien.
Of klop met een garde de olie, azijn, zout, peper, fijn gehakte knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa.
Leg de nog warme preien in de marinade en dek de prei af met vershoudfolie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken.
Laat de prei helemaal afkoelen.
Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal.
Garneer de preien met plakjes manchego en met zwarte olijven.
Bron: Giessenborch tapas recepten
|
|
Maak de preien schoon en snijd het witte gedeelte in stukken van circa 7 cm lengte.
Was de stengels grondig onder stromend water.
Breng ruim water aan de kook en kook de preien in lichtgezouten water tot ze net even zacht zijn.
Neem de preien met een schuimspaan uit het water en laat ze een paar minuten iets afkoelen.
Maak tussentijds de marinade.
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en laat de machine 1 minuut draaien.
Of klop met een garde de olie, azijn, zout, peper, knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa.
Leg de nog warme preien in de marinade en dek de schaal af met vershoud-folie en een goed passend plankje of deksel zodat de marinade goed in de prei kan trekken.
Laat de prei helemaal afkoelen.
Neem de preien uit de marinade en leg ze op een schaal.
Garneer de preien met gehalveerde, ontpitte zwarte olijven.
Bron: Danielle de Wit
Gepubliceerd door: Giessenborch tapas recepten