Mejillones a la vinagreta - I

Mossel-vinaigrette

  • ½ kop olijfolie
  • 3 eetl. rode wijn azijn
  • 1 theel. kleine kappertjes
  • 1 eetl. gehakte ui
  • 1 eetl. gehakte pimiento [paprika]
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 1 kg moselen
  • 1 schijfje citroen

Klop in een schaal olie en azijn door elkaar en voeg kappertjes, ui, pimiento, peterselie zout en peper toe.
Maak de mosselen goed schoon, verwijder de baarden.
Doe 1 kop water met het schijfje citroen in een pan, voeg de mosselen toe en breng ze an de kook.
Haal de mosselen eruit zodra ze opengaan en laat ze afkoelen.
Haal de mosselen uit de schelpen en vermeng ze met de vinaigrette.
Dek af en zet het een nacht in de koelkast.
Schrob de helft van de mosselschelpen goed schoon.
Doe de mosselen terug in de schelp en schep er een beetje vinaigrette op.

Bron: Giessenborch tapas recepten


Mejillones a la vinagreta - II

  • 12½ cl olijfolie
  • 3 eetl. rode wijnazijn
  • 1 theel. kappertjes
  • 1 eetl. fijngehakte ui
  • 1 eetl. paprika-zoetzuur
 
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie
  • zout & vers gemalen peper
  • 1 zak mosselen
  • 1 schijfje citroen

Bereid eerst de marinade door de olijfolie, azijn, kappertjes, ui, paprika-zoetzuur en peterselie met elkaar te mengen.
Breng de marinade op smaak met zout en peper.
Boen de mosselen schoon, verwijder zo nodig baardresten en zet ze op met 25 centiliter water en het schijfje citroen.
Laat de mosselen 8 minuten koken, tot de schelpen allemaal open zijn en schep ze uit het kookvocht.
Laat de mosselen afkoelen, haal ze uit de schelpen en doe ze in de marinade.
Dek de kom af en laat de mosselen één nacht in de koelkast staan.
Maak de helft van de mosselschelpen schoon, doe ze in een plastic zak en bewaar ze ook in de koelkast.
Doe de mosselen, vlak voor het opdienen, terug in de schelpen, schik ze op een groot bord en schep er de marinade over.

Bron: Esther's recepten

Terug