Higados al Jerez - Kippenlevertjes in sherrysaus

  • 1 kg kippenlevers
  • 50 g boter
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 75 g bloem
  • 25 cl kippenbouillon
  • 1 glas sherry (fino of amontillado)
  • ½ theel. komijnzaad (geplet)
  • 250 g champignons
  • 14 groene olijven zonder pit
  • zout
  • peper
  • peterselie
  • citroensap

Bestuif de kippenlevertjes met wat bloem en bak ze in de boter goudbruin.
Neem ze eruit en laat in dezelfde boter de in ringetjes gesneden uitjes zacht worden.
Doe de bloem erbij en laat die al roerend gaar worden zonder kleur te krijgen.
Blus af met de sherry en voeg de kippenbouillon toe.
Roer tot een mooie dikkige saus is ontstaan.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Snijd de olijven heel klein.
Doe champignon, kippenlevertjes, olijven en komijnzaad bij de saus en laat alles een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Afmaken met zout & peper en serveren met wat peterselie en citroensap.

Bron: Pieter van Esch
Gepubliceerd door: Giessenborch tapas recepten


Kippenlevers in sherrysaus - Higadillos al Jerez

voor 4 - 6 personen

  • 400 g kippenlevers
  • 3 eetl. boter
  • zout & peper
  • 3 fijngesneden sjalotten
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in ringen
  • 2 eetl. bloem
  • 20 cl kippenbouillon (van tablet)
  • 3 eetl. droge sherry (Fino)
  • 50 g ontpitte groene olijven in plakjes
  • 2 eetl. fijngesneden peterselie

Maak de kippenlevers zorgvuldig schoon en snijd ze doormidden.
Verhit de boter en bak de kippenlevers snel aan alle kanten bruin.
Neem de levers uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm.
Bak de sjalotten en de rode peper ± 5 minuten in het achtergebleven bakvet.
Voeg de bloem toe en bak die ± 2 minuten mee.
Roer de bouillon en de sherry erdoor en laat de saus op zacht vuur ± 8 minuten tot een vrij dikke saus koken.
Breng de saus met zout & peper op smaak.
Leg de levers in de saus en warm ze nog ± 3 minuten mee.
Roer de olijven en de peterselie erdoor.

Op verzoek en met medewerking van Ellis Garstenveld
Verzameld, geordend en bewerkt door Astrid Veltman

Terug