Gambas al pil pil - I

Gamba's met knoflook

  • 1 kg verse middelgrote gamba’s
  • ½ theel. zout
  • 50 g boter
  • 8 cl olijfolie
  • 3 tenen knoflook grof gehakt
  • ¼ theel. chilivlokken
  • ½ theel. paprikavlokken

Pel en onthoofd de gamba’s maar laat de staart zitten.
Doe de gamba’s en het zout in een kom, meng deze en zet ze 30 minuten weg in de koelkast.
Verwarm de olie en boter samen in een vuurvaste schaal op matig vuur.
Zodra de boter begint te schuimen, bak knoflook en chili goudbruin.
Voeg de gamba’s toe en bak ze 3 - 6 minuten mee totdat ze krullen en van kleur veranderen.
Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer ze warm met stokbrood.

Bron: Giessenborch tapas recepten


Gambas al pil pil - II

Gamba's met knoflook

Gamba's met knoflook

  • gamba’s
  • knoflook
 
  • enkele chilipepers
  • peterselie

Hak knoflook (veel !!) fijn en fruit dit in olijfolie.
Vervolgens voeg de garnalen er aan toe inclusief de chilipepers.
Laat dit een tijdje bakken en klaar is de tapa !!
Eventueel kan men een beetje peterselie toevoegen, (niet teveel !!!)

Bron: Spaanse Winkel

Terug