|
|
Laat het deeg ontdooien en maak er ronde plakjes van (gebruik een uitsteekring).
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe de chorizo met paprika en olijf in een kom en meng het geheel.
Leg op een helft van een rond plakje deeg een schepje van het chorizo-mengsel.
Vouw het plakje dicht en druk de rand goed aan met een vork.
Doe hetzelfde met de rest van de plakjes/mengsel.
Laat de flapjes gedurende 15 - 20 minuten rusten in de koelkast.
Bestrijk de pasteitjes met het ei en zet ze gedurende 5 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveer direct.
Bron: Giessenborch tapas recepten
|
|
Snijdt de kont en het overwegende groen van de prei.
Was de prei, spoel goed uit want er kan nog zand tussen de buitenste lagen zitten.
Snijd 'm in de lengte door en nog eens door.
Kwarten, dus.
En snijd daar dunne ringetjes van.
Verhit een koekenpan op matig vuur.
Doe daarin de chorizoblokjes.
In principe bevatten deze voldoende vet.
Bak ze even aan.
Als de chorizo voldoende vet heeft afgestaan de prei en olijven erbij doen.
Herhaaldelijk omscheppen en zo goed als gaar smoren.
Vuur uit, schep de fetablokjes erdoor.
|
|
Doe een fikse eetlepel, misschien twee, op het midden van een lap bladerdeeg.
Vouw de overstaande punten naar elkaar, zodat er een driehoek-met-inhoud ontstaat.
Druk de randen dicht met een vork.
Snijd het overtollige deeg weg.
Maak zo een stuk of tien empanadas.
Roer de eigelen in een bakje.
Kwast wat eigeel over elke empanada.
Dit kunt u 's middags al hebben gedaan.
Op het moment suprème verwarmt u de oven voor op 200 °C.
Bak de empanada's vervolgens ongeveer 20 minuten.
Klaar en serveer!
Opmerkingen
Er zijn varianten met schapenkaas (queso manchego), wat paprika, witte ui in plaats van prei, oregano, kortom: allemaal lekker.