Empanadas - I

empanadas (2K)

voor 2 personen

  • 1 pot of blik champignonsschijfjes, uitlekgewicht 170 g
  • 1 blikje tonijnstukjes in water, uitlekgewicht 130 g
  • ½ rode paprika
  • 20 sprietjes bieslook
  • 1 eetl. tacokruiden
  • 8 plakjes kant en klaar deeg voor hartige taart (diepvries)
  • olie voor frituren
  • ketchup

Laat de champignons en de tonijn goed uitlekken en doe ze in een kom.
Was de paprika en verwijder de zaadlijstjes.
Snij de paprika in stukjes.
Hak de bieslook fijn.
Schep de paprika, bieslook en tacokruiden door het mengsel in de kom.
Laat het deeg ontdooien.
Neem telkens een plakje deeg, leg er een flinke eetlepel van de champignonvulling op en vouw het plakje dicht tot een driehoek.
Plak de randen goed dicht.
Snij de hoekjes bij zodat je een halve cirkel krijgt.
Rol de randen van de empanada om.
Verhit ondertussen een laag olie in een wok.
Frituur de empanadas per vier tegelijk aan weerszijden in 3 à 4 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met ketchup met eventueel wat bieslook.

Bron: The champignons
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij


Empanadas - II

voor 2 personen

  • 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eieren
  • stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 100 g vegetarisch rul gehakt
  • 1 eetl. jalapeñopepers, potje
  • gerookte paprikapoeder
  • tomatenketchup
  • 1 eetl. halfvolle (koffie)melk

Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien.
Warm de oven voor op 200 °C.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
Bak het vegetarische gehakt kort mee.
Pel de eieren en snijd ze in stukken.
Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
Maak het mengsel pittig op smaak met de kleingesneden jalapeñopepers, wat paprikapoeder en tomatenketchup.
Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn.
Druk de randen met een vork goed dicht.
Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie
Lekker met een maissalade met olijven.

Bron: Voedingscentrum


Empanadas - III

Empanadas

voor 12 stuks

  • 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 50 g chorizo, in brunoise
  • 150 g rundergehakt
  • 100 g zwarte bonen
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 100 g maïs, uit blik
 
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 1 theel. gerookte paprikapoeder
  • ½ theel. chilipoeder
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ bos peterselie, fijn gehakt
  • 1 eetl. olie
  • 2 - 3 el crème fraîche
  • 1 ei, geklutst

Zet een pan op het vuur met de olie.
Bak eerst de ui samen met de chorizo.
Na 2 minuten voeg je de knoflook en de specerijen toe.
Na 1 minuut voeg je het gehakt toe.
Bak goed uit.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de bonen en de mail toe.
Laat 10 minuten pruttelen en meng de helft van de peterselie erdoor.
Steek met een ronde vorm rondjes uit het bladerdeeg.
Vul elk rondje met de vulling en klap het dicht.
De randen plak je dicht met een vork.
Besmeer met ei en bak af in 20 minuten.
Meng voor de saus de crème fraîche met de resterende peterselie en wat peper en zout.
Serveer de saus bij de empanada’s

Bron: Peulvruchten.nl

Terug