Champignons met knoflook - I

voor 16 stuks

  • 16 teentjes knoflook
  • 16 grote champignons zonder steel
  • 2 theel. fijngesneden rozemarijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 25 g boter
  • 2 theel. tijm
  • zout
  • peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verpak de knoflook in plakjes met olijfolie, boter, tijm, zout & peper in aluminiumfolie en bak ze ± 20 minuten zachtjes in de oven.
Leg de champignons in een ovenschaal en verdeel de knoflook met het vrijgekomen vocht, rozemarijn, olijfolie en citroensap erover.
Bak de champignons ± 25 minuten in de oven.

Bron: Astrid Veltman


Champignons met knoflook - II

  • 10 cl olijfolie
  • 6 tenen knoflook in plakjes
  • 500 g champignons in dikke plakjes
  • 1 mespunt pikante paprikapoeder
  • zout
  • 5 cl sherry
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Laat de olijfolie in een diepe koekenpan niet te heet worden.
Fruit de plakjes knoflook lichtbruin.
Voeg dan de champignons toe smoor ze al omscheppend tot het vocht is verdampt.
Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en de sherry en bestrooi de champignons voor het serveren met de peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug