Calamar con pimentón y ajo - Inktvis met paprikapoeder en knoflook

  • 500 g verse inktvisjes (schoongemaakt)
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 verse rode peper (fijngehakt)
  • 2 theel. spaanse paprikapoeder (zoet)
  • 2 eetl. bloem
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetl. sherryazijn
  • 3 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • 1 theel. citroenrasp
  • zout
  • peper

Snij met een scherp mesje de inktvis in ringetjes.
Doe de vis in een kom en voeg 2 eetlepels olijfolie, de helft van de peper en het paprikapoeder toe.
Breng op smaak met zout & peper.
Dek het geheel af en laat gedurende 4 uur in de koelkast marineren.
Schep daarna de inktvis door de bloem.
Verhit in een zware pan de rest van de olijfolie op hoog vuur.
Frituur hierin de inktvis met de knoflook (in kleine porties) gedurende 1 - 2 minuten.
Schep de inktvis met de knoflook in een cazuela [ovenschaal] en voeg de sherryazijn en de rest van de peper toe.
Breng op smaak met zout & peper en garneer met peterselie en de citroenrasp.

Pieter Meesters
Gepubliceerd door: Giessenborch tapas recepten

Terug