Banderillas - I

Borrelhapjes op een cocktailprikker gestoken

  • ontpitte groene olijf
  • een stukje ingemaakte haring
  • stukje augurk
  • een ingemaakt zilveruitje
  • opgerolde ansjovis
op een cocktailprikker gestoken
  • champignonhoedje
  • opgerolde ansjovis
op een cocktailprikker gestoken
  • gepelde garnaal
  • stukje gerookte ham
  • blaadje sla
  • ½ hard gekookt ei
Banderilladressing
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels fijngesneden augurken
  • 3 eetlepels olijfolie

De verschillende ingrediƫnten worden op cocktailprikkers gestoken in verschillende volgorde.
Al dan niet opgediend met een banderilladressing

Banderilladressing :
Alle kruiden in een keukenmachine brengen en al draaiend de olijfolie voorzichtig laten bijlopen tot een gladde saus bekomen wordt

Bron: Giessenborch tapas recepten


Banderillas - II

Banderillas

  • augurkje
  • een uitje
  • een stukje zoete paprika
 
  • een stukje groene paprika
  • een olijf

Een banderilla is een eenvoudige tapa die vaak bij een drankje wordt geserveerd.
En zoals een Spaanse tapa hoort te zijn, is het heel eenvoudig thuis te bereiden.
Neem een houten prikker en prik er een augurkje, een uitje, een stukje zoete paprika, een stukje groene paprika en een olijf op, en klaar . . .
Snel te maken bij onverwachts bezoek!

Bron: Spaanse Winkel

Terug