Alcachofas en escabeche - Gemarineerde artisjokken - I

vegetarisch

  • 4 artisjokharten uit blik
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. wittewijn azijn
  • paar druppels citroensap
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eigeel
  • zout
  • peper
  • 2 eetl. peterselie (fijngehakt)

Leg de artisjokharten in een schaal. vermeng de overige ingrediƫnten met uitzondering van de peterselie goed met elkaar.
Schenk dit over de artisjokken en laat minimaal 10 minuten marineren.
Garneer met de peterselie.

Bron: Giessenborch tapas recepten


Gemarineerde artisjokharten - II

vegetarisch

  • 1½ blik artisjokharten
  • het sap van 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. (liefst verse) tijm
  • 1 eetl. fijngeknipt bieslook
  • 1 eetl. fijngeknipte selderij
  • 2 eetl. fijngeknipte peterselie
  • 1 mespunt cayennepeper
  • zout
  • 6 eetle. olijfolie

Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren.
Meng het sinaasappelsap met het fijngeperste teentje knoflook, de tijm,
het bieslook, de selderij, de peterselie, de cayennepeper, een snufje
zout en de olijfolie.
Schep het mengsel over de artisjokharten en laat ze een paar uur in de koelkast staan.

Bron: Astrid Veltman

Terug