Zuurkoolstoofpotje

Zuurkoolstoofpotje

  • 1 prei
  • 1 pakje zuurkool
  • 3 eetl. olie
  • ½ theel. zoet paprikapoeder
  • ½ theel. heet paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenstukjes, 400 g
 
  • 50 cl kippenbouillon
  • zout
  • suiker
  • 2 laurierbladeren
  • 100 g Cabanossi worst
  • 4 stelen gladde peterselie

Maak prei schoon, snijd in ringen en was in een zeef onder stromend water.
Giet de zuurkool af in een zeef.
Verhit de olie in een steelpan.
Bruin de prei erin.
Bak de zuurkool kort.
Kruid met de paprikapoeders.
Voeg tomaten en bouillon toe, breng aan de kook en breng op smaak met zout en een snufje suiker.
Voeg de laurierbladeren toe.
Afdekken en braden op middelmatig vuur gedurende 15 minuten.
Snijd de cabanossi in plakjes.
Hak de bladeren van de peterselie fijn.
Voeg de cabanossi toe aan de stoofpot en verwarm gedurende 5 minuten.
Laurier verwijderen.
Bestrooi met peterselie en serveer.

Bron: essen & trinken

Terug