Zuurkoolstoof

Zuurkoolstoof

  • 500 g zuurkool
  • 200 g zuurkoolspek, in reepjes
  • 400 g varkenslapjes, in blokjes
  • 1 grove rookworst, in plakjes
  • 2 uien, grof gesneden
  • 1 rode paprika, in grove stukjes
  • 1 groene paprika, in grove stukjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 theel. marjolein
  • 1 theel. karwijzaad
 
  • 1 theel. pikant paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 g tomaten blokjes
  • 2 eetl. Worchestershiresaus
  • 200 ml rode wijn
  • 15 cl water
  • 15 pruimen, doormidden
  • stuk of 10 aardappels, geschild en in stukken
  • scheutje tabasco

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Zet een grote pan op het vuur en bak hierin het spek en de varkenslapjes rondom bruin.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg het karwijzaad, de marjolein, de paprika’s en de uien toe, laat een minuut of 5 meebakken.
Voeg nu de knoflook en het paprikapoeder toe, bak 1 minuut mee.
Nu de tomatenpuree erbij, 3 minuten laten meebakken en dan afblussen met de rode wijn.
Laat dit 5 minuten sudderen.
Voeg nu de zuurkool, tomatenblokjes, pruimen, Worchestershiresaus, scheutje tabasco en het water toe.
Meng goed door elkaar.
Schuif de pan ongeveer 3 uur in de oven.
Verdeel na anderhalf uur de aardappels over de pan.
Voeg het laatste half uur de rookworst pas toe.
Klaar?
Proef of de zuurkool voldoende op smaak is en voeg anders nog wat Worchestershiresaus, peper en zout of kruiden toe.

Bron: Cuisine van Sabine

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug