Zuurkoolstampppot met uien, spek en abrikozen

zuurkoolstampppot (4K)

  • 1½ kg aardappelen (bijvoorbeeld de Bionica's)
  • 500 g zuurkool
  • 4 grote uien
  • 200 g spek
  • 12 gedroogde abrikoosjes
  • 1 theel. karwijzaad
  • witte peper naar smaak
  • 2 dl sojacuisine (of crème fraîche)

Spek uitbakken.
Abrikoosjes wellen in warm water.
Aardappelen schillen en gaar koken.
Uien schillen, en in grove stukken snijden.
Spek uit het vet scheppen en apart bewaren.
Uien fruiten in het spekvet.
Verwarm op het laatst de zuurkool bij de uien.
Abrikoosjes klein snijden.
Aardappelen met de havercuisine tot puree stampen.
Overige ingrediënten door de aardappelen roeren en indien nodig al roerende verwarmen op een laag vuur.

Bron: Odin recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug