Zuurkoolstampot met seitan

  • 750 g aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 1 pakje (175 g) seitan- of quornstukjes
  • olie
  • 1 prei
  • 1 bakje (kastanje-)champignons
  • ½ theel. tijm
  • 1 plak mosterdkaas (150 g)
  • 2 ongeschilde appels zonder klokhuis

Kook de aardappelen gaar.
Kook de zuurkool 10 minuten.
Bak de gemarineerde seitan- of quornstukjes in wat olie in de wok goudbruin.
Voeg de prei in ringen, 1 bakje champignons in vieren en een halve theelepel tijm toe en bak ze 4 miuten mee.
Snijd de mosterdkaas in dobbelsteentjes.
Snipper 2 appels met schil.
Doe de uitgelekte zuurkool en de appelstukjes bij de seitan of quorn.
Stamp de aardappelen grof en schep ze met de kaasblokjes door de zuurkool in de wok.

Bron: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug