Zuurkoolschotel

voor 2 personen

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine ui
  • ¾ eetl. vloeibare margarine
  • 1 appel
  • 500 g zuurkool
  • 1 laurierblad
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 dl halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • 150 g casselerrib in dikke plakken (vleeswaar)

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Schil de apel en snijd hem in blokjes.
Voeg de zuurkool toe met de appel, het laurierblad en de wijn.
Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
Warm de oven voor op 200 °C.
Maak van de aardappelen met hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal.
Snijd de casselerrib in blokjes en schik ze op de zuurkool.
Dek dit af met de aardappelpuree.
Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug