Zuurkoolstamppot met viscurry

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 zakje tandoorikruidenmix
  • 3 dl volle yoghurt
  • 2 eetl. citroensap
  • 600 g visfilet
  • 1 flinke ui
 
  • 2 kaneelstokjes
  • olie
  • 500 g kerriezuurkool
  • bloem
  • verse koriander

Schil de aardappelen en kook ze in 3 dl water gaar.
Roer een papje van 1 dl yoghurt, het citroensap en 2 eetlepels tandoorikruiden.
Snijd de vis in blokjes en schep de kruidenyoghurt erdoor.
Snipper de ui, breek de kaneelstokjes in stukjes en fruit die samen in 2 eetlepels olie tot de ui zacht is.
Schep de zuurkool erop, voeg 1 dl water toe en stoof de zuurkool zachtjes 1 minuut.
Schep de visblokjes om met wat bloem.
Verhit de frituurolie tot 175 °C en bak de visblokjes hierin in delen 4 - 5 minuten.
Houd ze warm.
Giet de aardappelen af, stamp ze tot een grove puree en schep er 2 dl yoghurt door.
Neem de kaneelstokjes uit de zuurkool en schep de zuurkool door de puree.
Geef de tandoorivis er apart bij en strooi er koriandergroen over.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug