Zuurkool zonder stamp

Zuurkool zonder stamp

  • 4 kruimige aardappelen
  • 400 g zuurkool
  • 200 g magere spekreepjes
  • 100 g crème fraîche
  • 10 g verse peterselie
 
  • nootmuskaat
  • kruidenzout
  • peper & zout
  • olie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen schoon.
Hak de peterselie fijn.
Meng de crème fraîche met de een deel van de fijngehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Houd een klein beetje van de peterselie apart.
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen.
Zet ze 6 minuten in de magnetron op 700 Watt.
Draai na 3 minuten om.
Bak de spekreepjes uit in een pan.
Schep ze eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Laat het bakvet in de pan.
Leg de aardappelen elk op een stuk bakpapier.
Bestrooi ze met wat olie, nootmuskaat en kruidenzout.
Pak ze in, in de aluminiumfolie en pof 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwarm het bewaarde spekjesvet en bak hierin de zuurkool.
Laat het op laag vuur doorwarmen, tot de aardappelen ook gaar zijn.
Leg op elk bord een gepofte aardappel en snijd deze door.
Schep op elke aardappel wat van de zuurkool.
Garneer met een schep crème fraîche en uitgebakken spekreepjes.
Strooi er als laatste nog wat achtergehouden peterselie over.

Bron: Verse Oogst

Terug