Zuurkool Hawaii

Zuurkool Hawaii

  • 2 sjalotten
  • 250 katenspek
  • 500 g kruidenzuurkool
  • 1 theel. karwijzaad
  • 6 eetl. zure room
  • peper
 
  • zout
  • 100 g geraspte boerenkaas
  • 2 eetl. olie
  • 1 blikje ananas
  • 8 plakken hartige taartdeeg
  • 4 eieren

Laat de deegplakjes iets ontdooien.
Vet een lage taartvorm Ø 24 cm in met wat olie, bekleed de vorm met de deegplakjes en prik er gaatjes in met een vork.
Snijd de 4 schijven ananas in kleine stukjes, hak de sjalotjes heel fijn en snijd de katenspek in reepjes.
Verwarm 2 eetlepels olie en roerbak hierin de fijngesneden sjalotjes en spekreepjes lichtbruin.
Voeg de zuurkool en het karwijzaad toe, warm het even mee en laat het mengsel iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Roer de eieren los met de zure room, voeg naar smaak peper en zout toe.
Roer het door het zuurkoolmengsel.
Schep het zuurkoolmengsel in de met deeg bekleedde taartvorm.
Bak de zuurkooltaart met ananas in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Verse Oogst

Terug