Zomers aardappelstoofpotje

  • 750 g vastkokende aardappelen
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 20 g boter
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 200 g verse spinazie
  • 150 g feta
  • 2 eetl. geknipte basilicumblaadjes
  • ½ theel. oregano
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper

Kook de aardappelen 15 minuten in weinig water met wat zout, giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in niet te dunne plakken.
Verhit 2 eetlepels olie samen met de boter in een hapjespan en bak de aardappelplakjes hierin rondom bruin.
Snipper intussen de ui en fruit die in de rest van de olie goudgeel.
Snijd de tomaten in partjes en roerbak die 3 minuten.
Zoek de spinazie uit, snijd de feta in blokjes en voeg beide toe.
Schep om, doe de kruiden en het teentje knoflook uit de pers erbij en laat nog 3 minuten zachtjes bakken.
Schep het mengsel bij de gebakken aardappelplakjes en warm alles samen nog even goed door.
Serveer direct.
Lekker met een karbonade (van de barbecue).

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug