Zomerstamppotje met shoarmavlees en ijsbergsla

  • 500 g shoarmavlees
  • 1,5 kilo aardappelen (geschild)
  • snufje zout
  • 75 g boter
  • 2 uien (fijngehakt)
 
  • 1 blik maïs (300 g)
  • 3 deciliter melk
  • peper (versgemalen)
  • 700 g ijsbergsla (in reepjes)
  • 2 eetl. peterselie (vers, fijngehakt)

Kook de aardappelen met zout ca. 20 minuten op gematigd vuur.
Verhit 25 g boter in een koekenpan, fruit hierin de ui, voeg het shoarmavlees toe en bak het in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verwarm ondertussen de maïs in een pan.
Giet de aardappelen af en laat deze even uitdampen.
Verwarm in een steelpan de melk.
Voeg 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk aan de aardappels toe en stamp hier een stevige puree van.
Breng deze op smaak met zout en peper.
Giet de maïs af en schep deze samen met de ijsbergsla door de puree.
Verdeel het stamppotje over 4 borden, schep het vlees over het stamppotje en garneer dit met peterselie.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug