Zomerstamppotje met shoarmavlees en ijsbergsla

  • 500 g shoarmavlees
  • 1,5 kilo aardappelen (geschild)
  • snufje zout
  • 75 g boter
  • 2 uien (fijngehakt)
 
  • 1 blik maïs (300 g)
  • 3 deciliter melk
  • peper (versgemalen)
  • 700 g ijsbergsla (in reepjes)
  • 2 eetl. peterselie (vers, fijngehakt)

Kook de aardappelen met zout ca. 20 minuten op gematigd vuur.
Verhit 25 g boter in een koekenpan, fruit hierin de ui, voeg het shoarmavlees toe en bak het in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verwarm ondertussen de maïs in een pan.
Giet de aardappelen af en laat deze even uitdampen.
Verwarm in een steelpan de melk.
Voeg 50 g boter en beetje bij beetje de warme melk aan de aardappels toe en stamp hier een stevige puree van.
Breng deze op smaak met zout & peper.
Giet de maïs af en schep deze samen met de ijsbergsla door de puree.
Verdeel het stamppotje over 4 borden, schep het vlees over het stamppotje en garneer dit met peterselie.

Bron: Vlees.nl

Terug