Zoete aardappelstoofpot

  • 1 kg rode zoete aardappelen
  • 30 g boter
  • 30 g gehakte sjalotjes
  • 1 theel. mosterdzaad
  • 350 g geschilde koolraap in blokken
  • 250 g geschilde meiraap in blokjes
  • 350 g geschilde knolselderij in blokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 bosje peterselie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
prik de aardappelen met een vork rondom in en pof ze ± 45 minuten in de oven.
Smelt intussen op matig vuur de boter in een zware, zuurbestendige pan.
Roer er de sjalot en het mosterdzaad door en fruit het mengsel 1 minuut.
Voeg dan de koolraap, de meiraap en de knolselderij toe en bak het geheel onder regelmatig roeren nog 10 minuten.
Giet er dan 3½ dl van de bouillon en al het citroensap bij en voeg naar smaak zout toe.
Breng het mengsel aan de kook, leg het deksel op de pan en zet deze weg.
Halveer de aardappelen als ze gaar zijn en schep ze uit.
Pureer de uitgeschepte aardappelen in een keukenmachine of blender, samen met de rest van de bouillon.
Roer het gepureerde mengsel en de peterselie door de inhoud van de pan en warm de stoofpot op matig vuur ± 3 minuten goed door.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug