Zoete aardappel pastinaak stamppot

Zoete aardappel pastinaak stamppot - 1

voor 2 personen

  • 1 appel
  • 500 g zoete aardappels
  • 1 grote of 2 kleine pastinaken
  • 200 g spekblokjes of reepjes
  • 75 g rucola
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • peper & zout
  • scheutje melk

Schil de zoete aardappel en de pastinaak en snijd ik stukjes.
Breng een pan water aan de kook en voeg de pastinaak en zoete aardappel toe.
Kook ongeveer 15 minuten.
Bak ontertussen de spekjes krokant in een koekenpan en schil de appel en snijd in blokjes.

Zoete aardappel pastinaak stamppot - 2
 Zoete aardappel pastinaak stamppot - 3
 Zoete aardappel pastinaak stamppot - 4
 Zoete aardappel pastinaak stamppot - 5

Controleer met een mesje of de aardappel en de pastinaak al gaar zijn.
Giet ze af en doe ze terug in de pan.
Stamp tot een fijne massa en voeg een beetje melk toe om het smeuïg te maken.
Breng de stamppot op smaak met een snuf peper en zout.
Schep de appels, gebakken spekjes, walnoten en de rucola door de stamppot en serveer direct.

Bron: Leuke Recepten
Gepubliceerd door: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug