Stoofpotje van worst en zuidvruchten

Stoofpotje van worst en zuidvruchten

  • ½ bosje bladpeterselie
  • 10 gedroogde vijgen
  • 30 g boter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 150 g braadworstjes
  • 400 g gare, gepelde tamme kastanjes (pot of blik)
  • 150 g grote gele rozijnen
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • versgeraspte nootmuskaat
  • 10 cl rode port

Was de peterselie en hak de blaadjes fijn.
Knip de vijgen in stukjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de sjalot en het worstvlees 5 minuten zachtjes.
Voeg de uitgelekte kastanjes, rozijnen, vijgen en de helft van de peterselie toe.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schenk de port erbij, leg een deksel op de pan en stoof nog 35 minuten op laag vuur.
Proef of er nog zout of peper bij moet en schep voorzichtig – om de kastanjes niet te beschadigen – de rest van de peterselie erdoor.
Stoof nog 5 minuten.
Serveer dit zoet-hartige stoofpotje als bijgerecht naast geroosterde kip, parelhoen of eend.

Tips
• Je kunt dit recept ook gebruiken als vulling voor gevogelte. Wel in dat geval de vijgen en rozijnen in de port en gaar de vulling eerst 10 minuten voor.
• Maak het bijgerecht gerust een dag eerder, opgewarmd in een beetje port smaakt het nóg beter.

Bron: NN

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug