Aangeklede rookworst met stamppot witte-groene kool

  • 1½ kilo aardappels
  • 1¼ kilo kool (witte en groene)
  • 1 rookworst
  • 7 plakjes bladerdeeg
 
  • 1 ei
  • snufje zout
  • snufje peper

Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven).
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Schil de aardappels en doe ze in een pan onder water.
Spoel de witte en groene kool even onder koud water af en leg het boven op de aardappelen.
Breng het geheel aan de kook.
Bekleed intussen de rookworst met de plakjes bladerdeeg totdat het op een gebogen saucijsenrol lijkt.
Bestrijk de rol met een geklopt ei, zout en peper.
Prik het deeg bovenop in met een vork in een V vorm
Bak de rol in de voorverwarmde oven totdat hij mooi goudbruin is (ca. 20 minuten).
Giet de de aardappels en kool af als ze gaar zijn (ca. 30 minuten).
Stamp de aardappels en kool door elkaar
Doe de stampot in een warme schaal en leg er de rookworst op.
Strooi er eventueel wat geraspte kaas overheen.
Doe als extra versiering langs de rand van de schaal reepjes ijsbergsla.
Lekker met een dikke jus.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug