Witte bonenstamppot met knolselderij

  • 1 pot witte bonen
  • 1 knolselderij
  • 1 pak doperwten (diepvries)
  • 2 rode paprika's
 
  • 1 dl melk
  • 50 g boter
  • versgemalen peper, nootmuskaat

Spoel de witte bonen in een vergiet onder warm stromend water af en laat ze uitlekken.
Schil de knolselderij, was hem en snijd hem in stukken.
Daarna in een pan met weinig water met zout in ± 15 minuten gaar koken.
Intussen in een andere pan de doperwten ontdooien en gaar koken volgens de gebruiksaanwijzing.
De paprika's wassen en schoonmaken.
1 paprika in kleine blokjes snijden, de andere paprika in de lengte in dunne reepjes snijden.
In een zeef de knolselderij laten uitlekken.
In de keukenmachine of met een draaizeef de knolselderij, de helft van de doperwten en de helft van de witte bonen pureren.
In een braadpan de melk en boter verwarmen.
De groentepuree erdoor roeren.
Al roerend door en door heet laten worden.
Pittig op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
De rest van de witte bonen, doperwten en paprika stukjes erdoor roeren.
In nog ± 3 minuten op een laag vuur met het deksel op de pan laten doorwarmen.intussen (glazen) schaal voorverwarmen.
De stamppot in de schaal scheppen.
De bovenkant stervormig garneren met paprika reepjes.
Lekker met stoofpeertjes.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug