Witlofstamppot met spekjes en oude kaas

Witlofstamppot met spekjes en oude kaas

  • 1 zakje CêlaVíta Oma’s stamppot aardappelen (500 g)
  • 3 stronken witlof (of 2 grote stronken)
  • 1 winterwortel
  • halve eetl. mosterd
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 30 g roomboter
  • 100 g spekjes
  • 2 stengels bos-ui
  • 50 g oude geraspte kaas
  • scheutje olijfolie om te bakken
  • peper
  • zout

Breng de aardappelen in een pan met water aan de kook en kook ze in 15 minuten gaar.
Schraap de wortel, snijd het in blokjes en kook deze in een laagje water in 10 minuten gaar.
Snijd de witlof in kwarten, verwijder de bittere kern en snijd de witlof grof.
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de witlof hierin aan.
Breng op smaak met peper, zout en tijm.
Bak de spekjes in een andere koekenpan (zonder boter of olie) aan.
Snijd de bos-ui in ringen.
Giet de gekookte aardappelen af en vang het kookvocht op in een kommetje.
Stamp de aardappelen fijn, voeg boter, mosterd, geraspte kaas en peper en zout toe.
Voeg een beetje van het kookvocht toe (ongeveer een half glas) en roer dit door de puree.
(Bepaal of de puree smeuïg genoeg is, of dat je nog een beetje extra van het kookvocht moet toevoegen.)
Roer de gebakken witlof, blokjes wortel, ringen lente-ui en gebakken spekjes door de puree.

Bron: CêlaVíta

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug