Gekarameliseerde witlofstamppot met rookworst

Gekarameliseerde witlofstamppot met rookworst

  • 6 stronken witlof
  • 900 g kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 25 blanke hazelnoot
  • 1 peer
 
  • 1 scheut melk
  • 1 eetl. honing
  • olie
  • peper & zout
  • 15 g krulpeterselie

Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof.
Snijd in lange reepjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de rookworst in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze.
Leg ze vervolgens even apart op een bordje.
Was de peer en verwijder het klokhuis.
Snijd in blokjes.
Verwarm een beetje olie in een pan en bak de rookworst stukjes op hoog vuur aan.
Voeg de peterselie toe en bak alles op hoog vuur krokant.
Schep op een bordje en zet even apart.
Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.
Verwarm intussen een scheutje olie in de pan van de rookworst en bak de witlofreepjes kort aan.
Schep de honing en de peer erdoor en warm nog een minuutje door.
Giet de aardappelen af en doe terug in de warme pan.
Stamp met een scheutje melk tot een romige puree.
Schep het witlof en de peer erdoor.
Breng flink op smaak met peper en een beetje zout.
Verdeel de stamppot over vier borden.
Garneer met de rookworst, de geroosterde hazelnoten en eventueel wat peterselie.

Bron: Verse Oogst

Terug