Witlofstamppot in hamrolletjes - I

  • 1 kg witlof
  • 1 kg aardappelen
  • zout, peper
  • 200 g Pardano kaas aan een stuk
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 30 g boter + boter om in te vetten
 
  • 1 theel. tijm
  • 150 g gegrilde ham
  • rasp
  • pureestamper
  • ovenschaal (inhoud ± 2 liter)

Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd de stronkjes in stukken van 2 cm.
Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
Voeg na ± 10 minuten de witlof toe.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Snijd de helft van de kaas in blokjes en rasp de rest.
Snijd de tomaten in stukjes.
Giet de aardappelen en de witlof af, voeg de boter toe en pureer ze samen.
Schep de kaasblokjes, de tomaat en de tijm door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Vet de ovenschaal in.
Leg de plakjes ham naast elkaar op een werkvlak, schep op ieder plakje wat stamppot, rol ze op en leg de hamrolletjes in de ovenschaal.
Bestrooi ze met de geraspte kaas.
Laat de witlofstamppot bovenin de oven in ± 5 minuten goudbruin kleuren tot de kaas is gesmolten.
Lekker met een rookworstsalade.

Bron: Astrid Veltman


Witlofstamppot in hamrolletjes - II

  • 1 kg witlof, gesneden in stukken van 2 cm
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • wat zout
  • peper
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 150 g in blokjes gesneden belegen kaas
  • 30 g margarine
  • 300 g gesneden ham

Verwarm de oven voor op grillstand.
Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar.
Voeg de laatste 10 minuten de witlof toe.
Giet hierna de aardappelen en de witlof af, voeg de margarine toe en stamp door elkaar.
Schep de kaasblokjes er doorheen en breng de stamppot op smaak met wat peper en zout.
Vet nu een ovenschaal in.
Leg vervolgens de plakjes ham op een werkvlak.
Schep op ieder plakje wat stamppot en rol de plakjes dan op.
Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de schaal zo’n 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht goudbruin kleurt.

Bron: Jerryke's cuisine

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug