Witlofstamppot

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • 1 dl melk
  • 100 g boter
  • 1 theel. nootmuskaat
  • zout, peper
 
  • 2 winterwortelen in blokjes
  • 300 g hamblokjes
  • 4 stronkjes witlof in reepjes
  • 200 g belegen kaas in blokjes
  • 1 grof gesneden bosjeselderij

Kook de aardappelen in ± 25 minuten gaar en stamp ze met de melk, 75 g boter, nootmuskaat, zout en peper fijn.
Kook de wortelen ± 10 minuten in water met zout voor.
Bak de hamblokjes in 25 g boter in ± 5 minuten bruin.
Meng de witlof, de wortel, de ham en 1 eetlepel braadvocht van de ham door de puree.
Meng de kaasblokjes erdoor en warm alles al omscheppend ± 5 minuten op middelhoog vuur door.
Garneer met de selderij.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug