Wildepaardenstoofpot

  • 40 g boter
  • 2 uien
  • 500 g wilde paardenpoulet
  • 5 kruidnagels
  • 1 stukje pijpkaneel
  • stukje gemberwortel
  • theel. korianderzaadjes
  • biologische sinaasappel
  • 1½ glas rode wijn
  • peper
  • zout
  • 150 g gedroogde abrikozen
  • eetl. honing
  • 2 eetl. geroosterde geschaafde amandelen

Spoel de paardenpoulet schoon en dep droog.
Fruit de gesnipperde uien.
Voeg het vlees toe en laat het bruin worden, dan kruidnagels, pijpkaneel, gemalen gember, gemalen koriander en peper en zout toe, plus de schil van de sinaasappel.
Maak in een pannetje de wijn, plus het sap van de uitgeperste sinaasappel heet en doe dat bij het vlees.
Voeg wat heet water toe als het vlees niet helemaal onder staat.
Laat anderhalf uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Week ondertussen de gedroogde abrikozen een uurtje in wat water.
Giet af en kook ze zachtjes tien minuten in een paar lepels van het stoofvocht.
Roer er wat honing door.
Geef de abrikozen, plus wat geroosterde geschaafde amandelen en knolselderijpuree bij de paardenstoofpot.

Bron: Michiel Bussink

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug