Westfriese stamppot

  • 500 g aardappelen (bintjes)
  • 1 kg witlof
  • 1 dl crème fraîche
  • peterselie
 
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 50 g geraspte kaas
  • kruim van oud witbrood
  • 50 g boter

Kook de aardappelen en druk ze door een pureeknijper.
Snijd het witlof in stukjes; verwijder de kern als u niet van een bittere smaak houdt.
Verhit de boter in een pan en fruit het witlof hierin glazig.
Voeg de crème fraîche toe en laat het witlof met het deksel op de pan 5 minuten stoven.
Meng het witlof door de aardappelmassa.
Hak de peterselie fijn en roer dit door de stamppot.
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Maal het witbrood in de keukenmachine fijn.
Doe de massa over in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel.
Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 10 minuten in de op 200 °C voorverwarmde oven (als het gerecht nog warm is, anders wat langer).

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug