Voorjaarsstamppot

  • 750 g bloemige aardappelen
  • 400 g meiraapjes (of 1 koolraap)
  • ½ liter lichte groentebouillon
  • dot boter
  • warme melk
 
  • 1 bos snijbiet
  • 350 g pittige geitenkaas, in blokjes
  • 1 dessertlepel mierikwortelpasta
  • wat brandneteltoppen

Schil de aardappelen en snijdt de raapjes of de kool in stukken.
Kook aardappelen en raap/kool in de bouillon gaar.
Begiet de brandneteltoppen met een scheutje warm water, zodat ze niet langer prikken, en hak fijn.
Snij de snijbiet in stukjes.
Giet de aardappelen af.
Pureer aardappelen en raap/kool met boter en melk.
Voeg net zoveel bouillon toe tot een smeuïge massa ontstaat.
Roer de brandneteltoppen en de snijbiet door de stamppot.
Roer tenslotte kaas en mierikwortel erdoor.

Bron: Eader
Bron: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug