Vlaamse stoverij van varkenswangetjes

Vlaamse stoverij van varkenswangetjes

  • 1 kg schoongemaakte varkenswangetjes
  • arachideolie
  • kruidentuiltje met
    1 takje tijm
    1 laurierblaadje
    1 peterseliestengel
 
  • 1 fijngesneden grote ui
  • 2 boterhammen (wit of bruin)
  • 1 theel. mosterd
  • 2 flesjes donker bier (niet te zoet)
  • 1 l bruine fond
  • peper & zout
  • garnituur: frieten of pommes pont-neuf (dikke frieten)

Verhit olie in een bakpan, kruid de varkenswangetjes met peper en zout en kleur op een hoog vuur.
Giet het overtollige vet af, blus met wat bier en giet alles in een kookpot.
Verhit olie in een bakpan en bak de ui langzaam bruin.
Giet het overtollige vet af, blus met wat bier en voeg toe aan het vlees.
Voeg de rest van het bier, de bruine fond, het kruidentuiltje en de boterhammen ingesmeerd met mosterd toe aan het vlees en breng aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de varkenswangetjes gaar zijn en smaak af met peper en zout.
Schik enkele stukken per bord en serveer met de frieten.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug