Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

Vlaamse stoverij met bruin bier en mosterd

  • 1 kg rundstoofvlees
  • Solo vloeibaar2 uien
  • bloem
  • peper & zout
  • 2 flesjes (33cl) bruin bier
  • 2 dl vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 1 witte boterham
  • mosterd

Stoof de gesnipperde uien mooi bruin in Solo Vloeibaar en hou opzij.
Wentel het vlees even door de bloem, kruid met peper en zout en bak aan in wat Svoeibare margarine..
Voeg de gestoofde uien bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
Voeg peper en zout, laurier en bruine suiker toe.
Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
Laat de stoverij zachtjes enkele uren koken tot het vlees gaar is en de saus gebonden.

Tip
Serveer de stoverij met frieten of aardappelen.
Enkele kruidnagels bij de stoverij geven het gerecht een lekkere zachte smaak.

Bron: Solo

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug