Vlaamse stoverij

voor 6 personen

  • 400 g rundstoofvlees van wildernisvlees
  • 1 snee brood besmeerd met graanmosterd (grove mosterd)
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 1 grote ui
  • 1 grote wortel
  • 2 á 3 laurierblaadjes
  • 1 fles kriekbier of trappistbier (donker bier)
  • bouillonblokje
  • peper
    • voor de appelmoes
  • 4 goudrenetten
  • schep rietsuiker
  • snufje kaneel

Bereidingswijze stoofvlees
Bak een fijn gesnipperde ui aan samen met het vlees in een pan.
Voeg peper toe en daarna de in schijfjes gesneden wortel, laurierblaadjes en het bier.
Wanneer dit alles aan de kook komt, leg dan een met mosterd besmeerde snee brood, in stukjes gesneden op het vlees en voeg de ketchup toe.
Doe er ook een verkruimeld bouillonblokje bij.
Afhankelijk van de vleessoort die u heeft gebruikt laat u dit 3 - 4 uur stoven.
Af en toe doorroeren.
Serveer met gekookte aardappelen of frites.
Als groente rauwe witlof, worteltjes of zelfgemaakte appelmoes.

Bereidingswijze appelmoes
4 Goudrenetten schillen.
Opzetten met een bodempje water.
Voeg een schep(je) rietsuiker toe.
Laat 10 á 15 minuten garen en stamp dan de appels niet te fijn.
Strooi er een beetje kaneel door.

Bron: FREE Nature

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug