Snelle visstoofpot met couscous

visstoofpot_couscous (3K)

voor 4 - 6 personen

  • 65 g couscous
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode peper,
    zaadjes verwijderd, in ringetjes
  • 1 theel. geraspte verse gember
  • 1 blik tomaatblokjes a 400 g
  • 1 l visbouillon
  • blik maiskorrels a 300 g, uitgelekt
  • 500 g stevige witvisfilets in stukken van 4 cm
  • 3 eetl. grofgesneden bladpeterselie

Doe de couscous in een kom met 16 cl kokend water.
Laat 5 min afgedekt staan en schep door met een vork.
Verhit intussen de olie in een grote pan op matig vuur.
Voeg de ui, knoflook, rode peper en gember toe en laat 5 - 6 minuten bakken tot de groenten zacht zijn en de geuren vrijkomen.
Voeg de tomaatblokjes en bouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
Draai het vuur lager, voeg de mais en vis toe en laat 4 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is en de mais zacht.
Roer de couscous erdoor, verdeel over 4 kommen en bestrooi met peterselie.

Serveertip

Lekker met geroosterd brood.

Bron: Delicious
Gepubliceerd door: Smulweb

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug