Visstamppot - I

  • 1,5 kg geschilde aardappelen (afkokers)
  • zout & peper
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 400 g geschilde schorseneren in blokjes
  • 10 cl warme melk
 
  • 2 losgeklopte eieren
  • 25 g boter
  • 100 g rauwe ham in flinterdunne reepjes
  • 3 eetl. fijngesneden peterselie
  • 2 theel. citroensap

Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in ± 25 minuten gaar.
Spoel de kabeljauw af en stoom de vis ± 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot de vis uit elkaar valt.
Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout.
Pureer de aardappelen met een mixer of stamper. en roer er de melk, de eieren, de boter, zout en peper door.
Schep de kabeljauw, de schorseneren en de ham door de puree, warm het geheel op matig vuur ± 5 minuten door en schep er vlak voor het serveren de peterselie en het citroensap door.

Bron: NN


Visstamppot - II

voor 2 personen
  • 1 pak diepvries Normandisch vispannetje (400 g, Iglo Viscuisine)
  • ½ komkommer
  • 8 eetl. melk + 3½ dl melk
  • 1 blik worteltjes extra fijn (200 g, Bonduelle)
 
  • 1 zak aardappelpuree (130 g)
  • zout
  • 50 g zilveruitjes
  • 2 theel. kerriepoeder
  • ijsbolletjestang

Laat het Normandisch vispannetje ontdooien.
Was de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommerhelften in plakjes.
Schep de komkommer door het Normandisch vispannetje en bereid het met 8 eetlepels melk volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de worteltjes uitlekken en hak ze grof.
Bereid de aardappelpuree met de melk, 20 cl water en zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de zilveruitjes uitlekken.
Schep de worteltjes, de zilveruitjes en de kerrie door de puree.
Leg met de ijsbolletjestang op ieder bord een bol puree en schep het Normandisch vispannetje eromheen.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug