Veggie aardappelstew

veggie_aardappelstew (4K)

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • ½ bussel koriander
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • 1 courgette
  • 100 g maïs uit blik
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels groene selder
  • 1 eetl. korianderzaad
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Snijd de aardappelen, paprika, bleekselderij en courgette in blokjes van 2 x 2 cm.
Rooster de korianderzaadjes in een droge verhitte wok en stamp ze fijn in een vijzel.
Snipper de ui, chilipeper en knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak knoflook en ui 2 minuten op een laag vuur.
Voeg de aardappel-, paprika-, courgette- en bleekselderijblokjes en de chili toe en bak 2 minuten mee.
Breng op smaak met zout en peper en de gemalen koriander.
Stoof de groenten afgedekt ongeveer 20 minuten.
Roer om en voeg de uitgelekte maïs toe.
Hak de verse koriander fijn, schep deze door de stoofschotel en dien meteen op.

Tip
Lekker met een stukje gebakken vis of kip.

Bron: Patapas

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug